Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Een initiatief voor vluchtelingen
en statushouders in Lemmer e.o.

OEKRAÏNERS AAN TAFEL

https://www.eetmee.nl/oekrainers-aan-tafel/
Nederlanders nodigen vluchtelingen uit Oekraïne aan de eettafel

Doe mee met Oekraïners Aan Tafel

In heel veel gemeenten zijn opvanglocaties voor de vluchtelingen uit Oekraïne geopend. Om hen een moment te bieden om in huiselijke sfeer Nederlanders te ontmoeten, organiseert Eet Mee Oekraïners Aan Tafel. Voor Nederlanders is het een mogelijkheid om iets te kunnen betekenen voor de vluchtelingen.

Wat is Oekraïners Aan Tafel?

Je ontvangt vluchtelingen uit Oekraïne bij jou thuis om samen te eten en te praten. Je kookt iets lekkers voor je gasten of doet dat samen met hen, zodat ze weer even warmte ervaren en in een huiselijke omgeving zijn. Het biedt hen kennismaking met Nederlanders en hun cultuur en de kans om een sociaal netwerk op te bouwen.

Hoe kun jij meedoen met Oekraïners Aan Tafel?

Eetadres Meld je aan via het formulier op deze pagina. Wij brengen je dan in contact met vluchtelingen uit Oekraïne die het fijn vinden om te komen eten. Samen kies je een eetdatum en tijdstip. Je krijgt wat extra tips om te zorgen dat het etentje een waardevolle ontmoeting kan worden voor jou en voor je gasten. En natuurlijk kun je vaker zo’n etentje organiseren.
Uitgangspunten:
• Je geeft aan hoeveel mensen je wilt ontvangen.
• Nadat je de gegevens van je gasten hebt ontvangen neem je zo snel mogelijk contact op voor een afspraak op korte termijn.
• Als eetadres haal je zelf je gasten op, na afloop breng je hen ook weer terug naar de verblijfslocatie.
Op de website is het aanvraagformulier in te vullen