Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Een initiatief voor vluchtelingen
en statushouders in Lemmer e.o.

GOODS4UKRAINE

Het nieuwe online platform goods4ukraine.eu helpt gevluchte Oekraïners aan spullen die zij hier in Nederland missen. Iedereen kan op de website gratis goederen aanbieden. Maar ook aan de vraagkant kunnen verzoeken worden geplaatst. Het platform is opgericht door het internetbureau Kobalt, die hiermee hun eigen steentje wil bijdragen aan de slachtoffers van de oorlog in de Oekraïne. Van kleding tot een tijdelijke woning en van speelgoed en babyspullen tot een fiets. “Er liggen bij zoveel mensen spullen op zolder niets te doen, hoe mooi is het als je daarmee een ander in nood kunt helpen”, aldus de mensen van Kobalt. “Wij kunnen als Nederlanders best iets missen en weggeven.”

Veilig ‘handelen’

Goederen aanbieden en vragen gaat op basis van locatie, zodat er makkelijk een match gemaakt kan worden. De website is laagdrempelig en makkelijk in gebruik, maar voldoet wel aan alle privacy- en veiligheidsnormen. Het enige dat nodig is om te participeren in deze mooie en broodnodige hulpmarkt is een e-mailadres, enkele locatiegegevens en een paar minuten tijd.
Heb je spullen die over zijn, die maar op zolder liggen of die je graag aan een vluchteling uit de Oekraïne geeft?
Kijk op goods4ukraine.eu en ga meteen aan de slag!