Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Een initiatief voor vluchtelingen
en statushouders in Lemmer e.o.

Brief gestuurd aan gemeente De Fryske Marren

Op persoonlijke titel heeft een lid van de werkgroep een brief gestuurd naar De Fryske Marren omdat deze steeds in gebreke bleef met het regelen en vergoeden van het woon-schoolverkeer. Ook het zorgdragen voor mogelijkheden voor het aanvragen van een BSN-nummer was al maanden een probleem. Mensen kunnen zodoende niet beschikken over een bankrekening en daardoor ook niet werken. De persoon in kwestie heeft n.a.v. de brief een telefoontje gekregen van een medewerkster van De Fryske Marren en dit resulteerde in een goed en inhoudelijk gesprek. Zij is de contactpersoon voor ons met de gemeente en dat verloopt naar grote tevredenheid. We hebben daardoor gastgezinnen etc. kunnen vertellen dat per 1 juli Oekraïense vluchtelingen een basisverzekering kunnen aanvragen zodat zowel tandarts- als huisartsbezoek geen belemmering hoeft te zijn. Ook worden de kosten vergoed voor het rijden van vrijwilligers naar Joure etc. naar de school, wanneer deze kinderen tussen de 6 en 12 jaar zijn. Met dank aan al die vrijwilligers die het de afgelopen op eigen kosten hebben gedaan. Wat geweldig!